Silvia Kogelman

NLP therapeut | Lichaamsgericht therapeut | Fysiotherapeut

 

Cursus Inzicht en Grip op Chronische pijn en onbegrepen klachten 

  

 

“ Moet je er maar mee leren leven? Liever niet! ”

 

 

Veel mensen in Nederland hebben last van chronische pijn of onbegrepen klachten. Dit zijn klachten waarbij de arts geen/onvoldoende verklaring kan geven voor deze klachten. Voorbeelden hiervan zijn hoofdpijn, buikpijn, vermoeidheid en fibromyalgie. Wanneer de oorzaak onbekend is, er vele onderzoeken gevolgd zijn en behandelingen geprobeerd, wordt uiteindelijk vaak gezegd dat je er maar mee moet leren leven. Maar is dat wel zo?

 

Verdrongen onbewuste emoties, stress en trauma zijn zeer regelmatig de oorzaak van aanhoudende lichamelijke klachten. ”

 

In het buitenland wordt er veel onderzoek gedaan naar verdrongen onbewuste emoties, stress en trauma als oorzaak voor deze klachten. Steeds meer mensen worden vanuit deze visie onderzocht en behandeld. Het blijkt dat verbeteringen en zelfs herstel mogelijk is.

Ook in Nederland komt steeds meer belangstelling voor dit gedachtengoed. Stichting Emovere zet zich hiervoor in en heeft een prachtige en zeer informatieve website gemaakt. Op deze site is informatie te vinden over kennisbronnen, ervaringsverhalen, een stappenplan om zelf aan de slag te gaan en nog veel meer. Kijk voor uitgebreide informatie op  https://www.depijnvoorbij.nl/

 

Individueel traject

Ik begeleid mensen die vanuit deze visie naar hun klacht willen kijken.

In een kort traject van gemiddeld 4 sessies gaan wij samen op zoek naar factoren die van invloed zijn op de klachten en halen daar de lading vanaf. Hierdoor kan het lijf zich weer ontspannen en zichzelf weer herstellen.

 

Groepsaanbod  -  Cursus Grip op Chronische pijn en onbegrepen klachten

Vanaf november 2023 bied ik een cursus aan om met jezelf voor jezelf aan de slag te gaan. Je zit in een groep, maar hoeft hierbij niet inhoudelijk op jouw problematiek in te gaan. Door de stof in een cursus aan te bieden, heb ik veel meer tijd ter beschikking om alles precies uit te leggen en zijn de kosten veel lager dan een individueel traject. Daarnaast kun je ook gezelligheid en steun uit de groep ervaren. Je bent tenslotte niet alleen! Je krijgt veel informatie, tools en oefeningen om zelf te ontdekken waar bij jou het probleem zit en hoe je die voor jezelf op kunt lossen.

 

Cursus op twee achtereenvolgende dagen.

 

Geplande cursus data: 

 Op dit moment staan er geen cursussen gepland. Heb je interesse, laat het mij dan weten!

 

Heb je zelf een groep mensen bij elkaar, dan kom ik graag naar je toe!                                Neem gerust contact met mij op en vraag naar de mogelijkheden.

 

 Je krijgt:

- 2 dagen les en begeleiding.

- een zeer uitgebreid werkboek (ca 80 pagina's) waarin alle besproken informatie in staat en waarin je zelf de oefeningen uit kunt werken.

- meditatie-sessies om jezelf te versterken en jouw ballast op te ruimen.

- (later) de mogelijkheid tot overleg over eventuele vervolgstappen (indien dat nodig is).

 

Kosten p.p.: €385.00

 

 

 

 

 

 

        

 

Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x