Silvia Kogelman

NLP therapeut | Lichaamsgericht therapeut | Fysiotherapeut

 

 Chronische pijn en onbegrepen klachten

 

“ Moet je er maar mee leren leven? Liever niet! ”

 

Veel mensen in Nederland hebben last van chronische pijn of onbegrepen klachten. Dit zijn klachten waarbij de arts geen/onvoldoende verklaring kan geven voor deze klachten. Voorbeelden hiervan zijn hoofdpijn, buikpijn, vermoeidheid en fibromyalgie. Wanneer de oorzaak onbekend is, er vele onderzoeken gevolgd zijn en behandelingen geprobeerd, wordt uiteindelijk vaak gezegd dat je er maar mee moet leren leven. Maar is dat wel zo?

 

Verdrongen onbewuste emoties, stress en trauma zijn zeer regelmatig de oorzaak van aanhoudende lichamelijke klachten. ”

 

In het buitenland wordt er veel onderzoek gedaan naar verdrongen onbewuste emoties, stress en trauma als oorzaak voor deze klachten. Steeds meer mensen worden vanuit deze visie onderzocht en behandeld. Het blijkt dat verbeteringen en zelfs herstel mogelijk is.

Ook in Nederland komt steeds meer belangstelling voor dit gedachtengoed. Stichting Emovere zet zich hiervoor in en heeft een prachtige en zeer informatieve website gemaakt. Op deze site is informatie te vinden over kennisbronnen, ervaringsverhalen, een stappenplan om zelf aan de slag te gaan en nog veel meer. Kijk voor uitgebreide informatie op  https://www.depijnvoorbij.nl/

 

Individueel traject

Ik begeleid mensen die vanuit deze visie naar hun klacht willen kijken.

In een kort traject van gemiddeld 4 sessies gaan wij samen op zoek naar factoren die van invloed zijn op de klachten en halen daar de lading vanaf. Hierdoor kan het lijf zich weer ontspannen en zichzelf weer herstellen.

 

Groepsaanbod

Vanaf 2023 bied ik in een cursus de mogelijkheid aan om met jezelf voor jezelf aan de slag te gaan. Je zit in een groep, maar hoeft hierbij niet inhoudelijk op jouw problematiek in te gaan. Je krijgt veel informatie, tools en oefeningen om zelf te ontdekken waar bij jou het probleem zit en hoe je die voor jezelf op kunt lossen.

3 dagdelen: theorie - praktijk - verdieping

Achtergrondinformatie over chronische pijn en onbegrepen klachten - invuloefeningen om inzicht te krijgen wat er bij jou speelt/ welke emoties, stress of trauma voor een blokkade hebben gezorgd- imaginatie/ geleide meditatieoefeningen om de lading hiervan uit je brein en uit je lijf te halen - karaktereigenschappen bekijken - je eigen IK versterken

Kosten: €225.00

 

 

 

 

 

 

        

 

Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x